Αξιολόγηση REALITY 4.5| Clearfil Majesty ES-2 Universal Reality 2021

Clearfil Majesty ES-2 Universal Reality 2021


 

 

 

Εισαγωγή
Το Clearfil Majesty ES-2 Universal, που περιγράφεται ως η «Έξυπνη Απλοποίηση», αποτελεί την πιο πρόσφατη είσοδο υλικού στην αγορά μιας απόχρωσης που ταιριάζει με όλα τα δόντια. Όμως η Kuraray Noritake είναι η πιο ρεαλιστική και ειλικρινής εταιρεία από τους περισσότερους άλλους κατασκευαστές, καθώς αυτό το προϊόν προωθείται μόνο για να ταιριάζει στα οπίσθια δόντια για αποκαταστάσεις Ομάδας Ι και ΙΙ. Αναφέρεται ότι είναι η «κατάλληλη λύση για συνήθεις οπίσθιες αποκαταστάσεις, ανεξάρτητα από την απόχρωση του υποκείμενου και του παρακείμενου οδοντικού ιστού».
Και, κάνοντας μια κίνηση σε έναν από τους ανταγωνιστές της, ισχυρίζεται ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση Blocker ή αδιαφάνειας. Αυτός ο τολμηρός ισχυρισμός οφείλεται στη διαφάνειά του και στην «Τεχνολογία διάχυσης φωτός (LDT)», που κάνουν τις αποκαταστάσεις να διαχέουν το φως με παρόμοιο τρόπο που συμβαίνει στη δομή του οδοντικού ιστού. Έτσι, δεν υπάρχουν άλλοι χρωματικοί οδηγοί ή επιλογή απόχρωσης για τις οπίσθιες αποκαταστάσεις.
Σημείωση: Αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για αποκαταστάσεις Ομάδας ΙΙΙ-V, η Kuraray Noritake αναγνωρίζει ότι μπορεί να μην καλύψει άριστα αυτές τις περιπτώσεις. Θεωρούμε αναζωογονητικό το γεγονός ότι ένας κατασκευαστής παραδέχεται ότι ένα προϊόν θα μπορούσε να έχει ορισμένους περιορισμούς. Αυτό κάνει τους ισχυρισμούς του ακόμη πιο καθησυχαστικούς.

Τύπος: Νανοϋβριδική

Μέσος όρος μεγέθους σωματιδίων: 0.37-1.5 μικρά.

Περιεχόμενο ενισχυτικών ουσιών:
Βάρος    78%
Όγκος    66%


Σύσταση και τρόπος χειρισμού

Είναι ελάχιστα κολλώδες, πολύ μικρή ιδιότητα καθίζησης και εύκολη διαμόρφωση. Οι περισσότεροι (77%) αξιολογητές βρήκαν ότι ο χειρισμός ήταν πολύ καλός, ενώ το υπόλοιπο 23% θεώρησε ότι ήταν περίπου το ίδιο με τις άλλες σύνθετες ρητίνες. Μερικά σχόλια:
• Η σύσταση ήταν λίγο πιο κολλώδης από την Filtek ή το Cosmedent Hybrid.
• Διαπίστωσα ότι πήγαινε και καθόταν εκεί που ήθελα, χωρίς να κινείται.
• Πολύ εύκολο στη διαμόρφωση, δεν προσκολλάται στα εργαλεία τοποθέτησης. Καλή υφή και σύσταση.
• Μου αρέσει το πώς παρέμεινε στη θέση του και δεν κατέβαινε ή έπεφτε.
• Για τις οπίσθιες αποκαταστάσεις, είναι εντάξει.
• Πολύ καλός χειρισμός και υφή σε σχήμα και τοποθέτηση.
• Μου άρεσε να δουλεύω με το υλικό.
• Μη κολλώδες με καλό ιξώδες για «στοιβαγμό» ή διαμόρφωση.

Ογκομετρική Συρρίκνωση: 1,9% (ανά κατασκευαστή), το οποίο είναι πολύ χαμηλό για ένα διεθνής υλικό.

Πορότητα: Μετά τη λείανση και τη στίλβωση, δεν βρήκαμε σχεδόν καθόλου κενά. Οι περισσότεροι (85%) αξιολογητές επίσης δεν βρήκαν ουσιαστικά κενά, ενώ το άλλο 15% είχε μερικά κενά.

Βάθος πολυμερισμού: 2.0 mm, που σημαίνει ότι δεν είναι σύνθετη ρητίνη τύπου bulk.

Χρόνος εργασίας υπό το φως του οδοντιατρείου: 60 δευτερόλεπτα

Απόχρωση
Στο εργαστηρίο, η απόχρωση είναι παρόμοια με την Α2. Κλινικά, οι περισσότεροι (61,5%) αξιολογητές βρήκαν ότι ταίριαζε με τα περισσότερα δόντια, το 31% πίστευε ότι ταίριαζε με τα μισά αποκατεστημένα δόντια και το 7,5% δήλωσε ότι ταίριαζε με όλα τα αποκατεστημένα δόντια. Μερικά σχόλια:
• Φάνηκε να εναρμονίζεται και δένει καλύτερα με τα δόντια στο μεγαλύτερο ποσοστό. Περιστασιακά η Α3,5 απόχρωση σε γομφίο, η αδιαφάνεια της σύνθετης ρητίνης θα φαίνονταν.
• Αναμίχθηκε καλά για τις περισσότερες οπίσθιες αποκαταστάσεις. Μερικές φορές δεν γίνεται καλά η μετάβαση στα όρια της αποκατάστασης.
• Στις ακραίες περιπτώσεις όχι και τόσο. Αυτό σημαίνει ότι οι φωτεινότερες και οι πιο σκοτεινές αποκαταστάσεις δεν ταίριαζαν πολύ καλά.
• Μπορείτε να το δείτε, που χρησιμοποιήθηκε μόνο σε οπίσθια, που δεν ήταν σκούρα, αλλά ταίριαζαν πολύ καλά.
• Η αλήθεια είναι ότι ποιος νοιάζεται για τις οπίσθιες αποκαταστάσεις; Χρησιμοποιώ την απόχρωση A2 για όλες τις οπίσθιες αποκαταστάσεις μου!
• Απλά ΟΚ για τα οπίσθια δόντια. Δεν είναι εντάξει για τις πρόσθιες αποκαταστάσεις.

Όταν λάβουμε υπόψη την αισθητική των οπίσθιων αποκαταστάσεων, οι περισσότεροι (61,5%) αξιολογητές θεώρησαν ότι ήταν πολύ ωραίο, ενώ το υπόλοιπο 38,5% το βαθμολόγησε ως αποδεκτό.
Ενώ το 46% των αξιολογητών το χρησιμοποίησαν μόνο για αποκαταστάσεις Ομάδας Ι και ΙΙ, το άλλο 54% το χρησιμοποίησαν επίσης για αποκαταστάσεις Ομάδας ΙΙΙ-V. Από εκείνους που το χρησιμοποίησαν εκτός της Ομάδας Ι και ΙΙ, οι περισσότεροι (57%) θεώρησαν ότι ήταν υποδειγματικό, ενώ το υπόλοιπο 43% διαπίστωσε ότι η αισθητική ήταν επισφαλής. Μερικά σχόλια:
• Οι αποκαταστάσεις Ομάδας V ήταν πιο αισθητικές, ενώ οι μεγαλύτερες αποκαταστάσεις Ομάδας IV δεν εμφάνησαν ιδανική αισθητική.
• Πάντα πίστευα ότι αποκαταστάσεις Ομάδας V ήταν ένα αγκάθι στο πλευρό μου το να συνδυάσω το χρώμα. Τώρα χρησιμοποιώ απλώς το Universal και οι αποκαταστάσεις μου είναι σχεδόν αόρατες.
• Χρησιμοποιείται μόνο πρόσθια αν η παρασκευή είναι πολύ μικρή.
• Αποκατάσταση Ομάδας V ήταν έτσι-έτσι και αποκατάσταση Ομάδας IV δεν ήταν καλή. Blockers απαιτούνται.
• Ήμουν πολύ επιλεκτικός όπου το χρησιμοποιούσα εκτός από την Ομάδα Ι ή ΙΙ. Δεν έκανα καμία πρόσθια αποκατάσταση που επεκτείνονταν χειλικά.

Διαφάνεια/Αδιαφάνεια: 64,7%, το οποίο είναι παρόμοιο με τις αποχρώσεις του σώματος άλλων σύνθετων ρητινών.

Ακτινοσκιερότητα: Οι περισσότεροι (87%) αξιολογητές το βρήκαν επαρκές, ενώ το υπόλοιπο 13% θεώρησε ότι δεν ήταν αρκετά αδιαφανές.

Φθορισμός: Δεδομένου ότι είναι κυρίως υλικό οπίσθιων αποκαταστάσεων, ο φθορισμός δεν είναι τόσο σημαντικός όσο θα ήταν για ένα υλικό που απευθύνεται σε πρόσθιες αποκαταστάσεις, αλλά παρ' όλα αυτά, βρήκαμε ότι είναι πολύ κοντά στον φυσικό οδοντικό ιστό.

Λείανση και στίλβωση
Στιλβώνεται δίνοντας μια ωραία γυαλάδα με βουρτσάκι στίλβωσης, το οποίο χρησιμοποιήσαμε αφού το προϊόν ενδείκνυται κυρίως για Ομάδα I και ΙΙ. Οι περισσότεροι (61,5%) αξιολογητές βρήκαν εύκολο να το στιλβώσουν όπως συμβαίνει με την αδαμαντίνη, ενώ το υπόλοιπο 38,5% ήταν σε θέση να πλησιάσει τη στιλπνότητα της αδαμαντίνης. Μερικά σχόλια:
• Για τα οπίσθια δόντια, η στιλπνότητα ήταν αποδεκτή.
• Στιλβώνεται πολύ εύκολα.
• Δεν χρησιμοποίησα πάστα, οπότε μπορεί να έμοιαζε περισσότερο με την αδαμαντίνη αν το έκανα.
• Πολύ ωραίο και εύχρηστο, με φρέζες λείανσης και έπειτα βουρτσάκι στίλβωσης και άσπρα ελαστικά λείανσης.

Συσκευασία
Δεδομένου ότι πρόκειται για υλικό μιας μόνο απόχρωσης, δεν υπάρχουν κιτ. Τόσο οι σύριγγες όσο και οι μονές δόσεις διατίθενται σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες που είναι δύσκολο να αποθηκευτούν σε ράφι. Τα σακουλάκια φέρουν εν τύπωμα με την αναγνώριση της απόχρωσης, δηλαδή διεθνής, και την ημερομηνία λήξης. Οι περισσότεροι (92%) αξιολογητές αξιολόγησαν τη συσκευασία ως αποδεκτή, ενώ το υπόλοιπο 8% θεώρησε ότι ήταν υποδειγματική.
Οι μαύρες, βιδωτού τύπου σύριγγες φέρουν ετικέτες ανθεκτικές στην υγρασία με θερμική σήμανση της ημερομηνίας λήξης, ενώ η απόχρωση βρίσκεται σε χρωματική ζώνη κοντά στο άκρο. Η απόχρωση βρίσκεται επίσης στην ετικέτα και στις δύο πλευρές του άκρου του εμβόλου και στο πίσω άκρο για να φαίνεται στο κουτί φύλαξης των σύνθετων ρητινών. Οι περισσότεροι (92%) αξιολογητές θεώρησαν ότι ήταν αποδεκτό, ενώ στο άλλο 8% άρεσε ο σχεδιασμός.
Οι μονές δόσεις έχουν μακριά μύτη με δακτύλιο στο μέσο της διαδρομής που δίνει στα καλύμματα με χρωματική κωδικοποίηση οριστικό κλείσιμο με κούμπωμα. Η χρωματική κωδικοποίηση είναι πορτοκαλί. Το όνομα του προϊόντος, η απόχρωση, η ημερομηνία λήξης και ο αριθμός παρτίδας είναι εν τυπωμένα στις μονές δόσεις.
Τα άκρα των μονών δόσεων είναι μάλλον μεγάλα και μπορεί να μην χωρούν πολύ καλά σε ένα μικρό ως μεσαίο εγγύς κιβωτίδιο. Επομένως, θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί τοποθετώντας αυτό το μάλλον παχύ υλικό σε ένα ουλικό τοίχωμα για να αποφύγετε τα κενά εκτός, φυσικά, αν χρησιμοποιήσετε μια λεπτόρρευστη σύνθετη ρητίνη πριν κάνετε την εισαγωγή αυτού του υλικού. Οι περισσότεροι (77%) αξιολογητές θεώρησαν ότι οι μονές δόσεις ήταν αποδεκτές, ενώ στο 15% άρεσαν πολύ και το 8% δεν εντυπωσιάστηκε. Μερικά σχόλια:
• Αρκετές φορές οι μονές δόσεις απομακρύνθηκαν από το τυπικό πιστόλι διανομής, κάτι που ήταν ενοχλητικό.
• Eύκολο στη διανομή.
• Οι μονές δόσεις είχαν διαφορετικό σχήμα από το δικό μας και ήταν πιο σκληρές για να μπουν στη σύριγγα μας. Δεν χρησιμοποιήσαμε την εσώκλειστη σύριγγα.
• Είναι δύσκολο να διανεμηθεί μια περιορισμένη ποσότητα σύνθετης ρητίνης.

Οδηγίες Χρήσεως
Πολύγλωσσο, απλό χαρτί σε ενοχλητική αναδιπλούμενη μορφή. Περιλαμβάνουν πληροφορίες για ολόκληρο το φάσμα των σύνθετων ρητινών Clearfil Majesty ES-2, δηλαδή τα είδη των Premium και Classic. Ενώ κατανοούμε ότι αυτός ο τύπος οδηγιών είναι πιο οικονομικός, η όλη ιδέα γύρω από αυτό το προϊόν είναι η απλοποίηση. Θα προτιμούσαμε οδηγίες που αφορούν μόνο αυτό το προϊόν. Με άλλα λόγια, ένας κλινικός ιατρός που αγοράζει αυτό το προϊόν δεν χρειάζεται πληροφορίες σχετικά με την αντιστοίχιση αποχρώσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται σε αυτές τις οδηγίες. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες και εικόνες, αλλά οι ίδιες οι πληροφορίες είναι σαφείς και κατανοητές. Οι περισσότεροι (85%) αξιολογητές θεώρησαν ότι οι οδηγίες ήταν αποδεκτές, ενώ το υπόλοιπο 15% θεώρησε ότι ήταν υποδειγματικές.

Πλεονεκτήματα

• Για την πλειοψηφία των κλινικών περιστατικών Ομάδας I και ΙΙ των οπίσθιων αποκαταστάσεων, αυτό είναι μια καλή σύνθετη ρητίνη η οποία βγάζει εκτός το βήμα αντιστοίχισης της απόχρωσης από την εξίσωση. Οι ιδιότητες χειρισμού (όχι τόσο ρευστό, όχι πολύ κολλώδες) και ο χρόνος εργασίας της σύνθετης ρητίνης ήταν επίσης τα δυνατά σημεία.
• Ένα εξαιρετικό υλικό με πολύ καλές μηχανικές και αισθητικές ιδιότητες.
• Χειρισμός, μη-κολλώδης, φαινόμενο χαμαιλεοντισμού, η εταιρεία έχει μακρά ιστορία φοβερών προϊόντων.
• Απλοποιήστε τις διαδικασίες κάνοντας την επιλογή της απόχρωσης απλή. καλός χειρισμός.
• Ταιριάζει αρκετά καλά στα οπίσθια δόντια. Ο χειρισμός είναι καλός, εύκολη στην τοποθέτηση, χωρίς κενά.
• Μία απόχρωση, καθολική. Στιλβώνεται καλά, φαινόταν πολύ ωραία. Η τοποθέτηση είναι εύκολη, χωρίς κενά.
• Στερεές ιδιότητες.
• Πολύ καλή στις οπίσθιες αποκαταστάσεις, παρομοιάζει με το δόντι.
• Μία απόχρωση.
• Εξαιρετική στιλπνότητα.
• Καλός χειρισμός, συσκευάζεται καλά, αναμειγνύεται καλά και στιλβώνεται υπέροχα.
• Εύκολο στη διανομή.

Αδυναμίες
• Για πιο σκούρα δόντια, δόντια που έχουν περισσότερα χρώμα και χαμηλότερη χροιά, ένιωσα ότι η σύνθετη ρητίνη δεν παρείχε πάντα ένα σταθερό φαινόμενο χαμαιλεοντισμού
• Χωρίς μια απόχρωση στο βάθος ή αν η κοιλότητα είναι πολύ παχιά, τότε η αποκατάσταση βγαίνει πολύ λευκή.
• Αναμειγνύεται καλά για τις περισσότερες οπίσθιες αποκαταστάσεις αλλά δεν ταιριάζει τόσο καλά όσο με τη χρήση συγκεκριμένων αποχρώσεων. Δεν έχει αντίστοιχη ρευστότητα.
• Εξακολουθώ να προτιμώ μια πιο παραδοσιακή ρητίνη για την εξωτερική επίστρωσή μου.
• Όπως και με τις άλλες διεθνείς σύνθετες ρητίνες, δεν ταιριάζει πάντα με όλες τις αποχρώσεις, αν και είναι εντάξει για τις οπίσθιες αποκαταστάσεις.
• Δυσκολευτήκαμε να βάλουμε τις μονές δόσεις στο πιστόλι τοποθέτησης υλικού, αλλά ίσως χρησιμοποιούσαμε το λάθος πιστόλι.
• Δεν είναι τόσο εύχρηστο όσο η μονοχρωματική ρητίνη της Omnichroma.
• Λίγο δυσκολότερα να αποκτήσετε υψηλή στιλπνότητα σε σύγκριση με τις άλλες νανοϋβριδικές ρητίνες. Μόνο 2 χιλιοστών εμφράξεις, που τη φέρνουν πίσω από τα bulk υλικά.
• Ταίριασμα αποχρώσεων .
• Δεν είναι υλικό στοιβαγμού.